Activiteiten moeten vooral zijn gericht op de terreinen recreatie, educatie en het ondersteunen van individuen en groepen in hun directe leef- en woonomgeving.
Zorg heeft een doel en iedereen hoort erbij! Wij willen een echt inclusieve samenleving.
Wij streven naar een sterk preventief beleid met goede begeleiding naar zorg. Assen zorgt voor maatwerk in de zorg en dat begint bij preventie.
Informatie over zorg is voor inwoners gemakkelijk te krijgen. Lichte hulp maar ook zwaardere vormen van ondersteuning zijn dichtbij (op wijkniveau) voorhanden.
GroenLinks stuurt aan op samenwerking en niet op concurrentie.Wij zijn voor verbetering van de thuiszorg. GroenLinks wil een persoonsgebonden budget bij intensieve zorgvragen en een rechtvaardige eigen financiële bijdrage.
GroenLinks investeert in, en beloont vrijwilligers en mantelzorgers. Omdat in beide groepen vrouwen oververtegenwoordigd zijn, moeten we in de gaten houden of de
(arbeids)emancipatie van vrouwen hieronder lijdt. Te denken valt aan vervangende zorg
(respijtzorg).
Bewoners en cliëntenorganisaties worden actief betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid rond zorg, welzijn en wonen. We geven hen zelf meer regie.
De hele gemeente is goed te bereiken voor iedereen met een rolstoel of rollator. Assen wordt ‘rolstoel-proof’ en bovendien goed toegankelijk voor doven, slechtzienden en blinden.
De gemeente vergoedt niet allen scootmobiels maar ook (elektrische) driewielfietsen. Tevens wordt een uitleenpunt voor duo-e-bikes gerealiseerd. Hiermee houdt de cliënt zijn onafhankelijkheid en beweegt bovendien, wat een positief effect heeft op zijn gezondheid.
Er zijn toegankelijke individuele vervoersmogelijkheden: openbaar vervoer en OV-taxivervoer, dat op tijd is en de klant adequaat helpt.