#Respect

GroenLinks Assen ziet hoe ook in het stadscentrum van Assen de 1,5 m maatschappij en de corona-maatregelen langzaam worden doorgevoerd. De winkelstraten zijn weer bevolkt met publiek en dat wordt door de winkeliers en Vaart in Assen (ViA) goed opgepakt.

De Oudestraat bijvoorbeeld kent nu twee-richting-wandelroutes.  Aan alles wat nieuw is moet men wennen en VIA heeft dan ook de nodige moeite genomen dit allemaal in goede banen te leiden. Chapeau voor de inzet! Op één punt echter vinden wij als GroenLinks dat ViA de plank behoorlijk misslaat. Ook vanuit onze achterban bereikt ons dit signaal.

De jonge vrouwen die op zaterdag de mensen attendeerden op de nieuwe looprichtingen werden in een poll van RTV-Drenthe niet voor niets getypeerd als ‘pitspoezen’. En ook al vinden de meiden het zelf wellicht prima, de toon is gezet. In de AsserCourant lazen we dat ook het publiek opmerkingen maakt over  de ‘pakjes’. Wij vinden het van weinig smaak getuigen om in een tijd dat we een hele #metoo discussie hebben gevoerd deze dames hier op deze manier ‘ neer te zetten’ . Het getuigt van weinig respect en is anno 2020 niet gepast.  Dan kan het duizend keer een knipoog zijn naar Assen als TT-stad, maar voor de beeldvorming bewijst VIA Assen hiermee geen goede dienst. De Formule1 heeft in 2018 de ‘pitspoezen’ al afgeschaft, dus laten we niet achter de feiten aanhobbelen.

Er zijn toch tal van andere manieren omdat op een ludieke manier te doen?

Dat moesten we toch even kwijt.