GroenLinks maakt zich al enige tijd zorgen over de leegstand van in sommige woon-zorg complexen in Assen.
Vandaag bleek tijdens de commissie vergadering in het ProvincieHuis van Drenthe, dat deze zorg terecht is. Niet alleen de leegstand is een probleem, maar ook de doorverwijzing, met meer crisissituaties als gevolg. Daarnaast gaf ZorggroepDrenthe aan dat zij zich ernstig zorgen maken over de overgang van deze zorg naar gemeenten per 1-1-2015. Daarom heeft GroenLinks 1 vraag gesteld aan het College: Wat is de stand van zaken in de transities van Assen tav de zorginstellingen.
Het gaat over het artikel bij RTV Drenthe over leegstand in bejaardentehuizen.
Heb het artikel even bijgevoegd.
Ik was van morgen aanwezig in het provinciehuis waar 1 van de directeuren heeft ingesproken bij de commissie FCBE.
Wat is de stand van zaken in deze in de gemeente Assen.
Zeker gezien de brand van afgelopen maandagnacht waar een 93 jarige zelfstandig wonende dame is omgekomen, heb ik enige zorg over de doorverwijzing.
Horende het verhaal van deze dame van Zorggroep Drenthe en haar verhaal dat zij totaal geen idee hebben wat de gemeentes nu willen, zou ik graag van jullie willen horen hoe dit in Assen is geregeld en wat de stand van zaken is in het overleg o.a. met de zorginstellingen in Drenthe.
----RTVDRenthe----
ASSEN - Steeds meer bedden in Drentse woon- en zorgcentra blijven leeg door de bezuinigingen op de zorg. Zorggroep Drenthe maakt zich daar grote zorgen over.
Zorggroep Drenthe heeft in onze provincie vijf woon- en zorgcentra. De organisatie merkt dat ouderen steeds moeilijker een indicatie krijgen. Mensen moeten hun behoefte aan zorg dan op een andere manier invullen en dat leidt volgens Baukje van der Molen van Zorgbelang Drenthe tot steeds meer crisissituaties. Ook is de instantie bezorgd over de overgang van de zorg naar de gemeenten. "Het ontbreekt ons als organisatie aan kaders, we weten eigenlijk niet goed waar we aan toe zijn en hoe het straks na 1 januari verder gaat."
Van der Molen sprak woensdag tijdens een vergadering van provinciale staten. Veel politieke partijen delen de zorg en vinden dat de provincie het probleem in kaart moet brengen en moet aanpakken. Gedeputeerde Rein Munniksma wijst er op dat het Rijk en de gemeenten er over gaan en dat de provincie hierin nauwelijks een rol heeft. Op 22 mei komen de Drentse gemeenten bijeen om te praten over de toekomst van de zorg na 1 januari.-
----RTVDRenthe