Kandidaat raadsleden gingen de fiets op en fietsen mee met de Tour de Force: "Zet de Fiets op 1!"
Vanmorgen hebben we samen met de Tour de Force een rondje gefietst door Assen, waar op verschillende punten verteld is over de ontwikkelingen rondom de fietsroutes in en rond Assen. Samen met een heel aantal belangengroepen zoals de Fietsersbond, Provincie Drenthe, Gemeente Assen en anderen hebben we gezien waar het goed gaat, maar ook waar het beter kan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden hebben we gezien hoe mooi het is om een rondje te fietsen, maar ook waar nog meer of betere aansluitingen moeten komen. Ook hebben we gekeken op de Kop van de Vaart en het Koopmansplein, waar de komende jaren nog voldoende uitdagingen zijn om de fiets echt op 1 te zetten.

Tour de Force Assen

Zaterdagmiddag hebben een groep vrijwilligers en kandidaat raadsleden in Baggelhuizen gezamenlijk opgeruimd terwijl een andere groep huis-aan-huis ging om in gesprek te gaan met de inwoners van de wijk.

Schoonmaken
Met een grote ploeg hebben we vanmiddag schoongemaakt in de wijk. Rondom het winkelcentrum was het best leuk schoonmaken, hier lag namelijk genoeg rommel om volle zakken bij elkaar te prikken. In de wijk zelf en rondom de parken was het gelukkig een stuk schoner en hebben we vooral genoten van het mooie weer, de speelparken en leuke gesprekken met de bewoners van Baggelhuizen.

Opruimen Baggelhuizen

Huis-aan-Huis
Baggelhuizen is aangelegd begin jaren 70 van de vorige eeuw. De wijk is vernoemd naar de gelijknamige buurtschap die er voordien lag en uit slechts enkele huizen en boerderijen bestond. Er werden 1800 nieuwbouwwoningen in deze wijk gebouwd. De woningen die wij hebben bezocht worden vooral gehuisvest door midden- en hoge inkomensgroepen.
Opmerkelijk is hun solidariteit met de kwetsbaren in de samenleving. Zij mogen niet de dupe worden van de hoge energielasten. 
Veel van de bewoners die wij bezochten waren tevreden over de woonomgeving. Van de ‘oude’ bewoners klinken soms woorden van nostalgie: "De sociale cohesie is in de jaren minder geworden, maar we willen absoluut niet verhuizen."
Ook in het winkelcentrum vonden mooie gesprekken plaats. De zakjes met bloemzaadjes werden dankbaar aanvaard.