Vorig jaar heeft GroenLinks vragen gesteld nav het wegdek van de Talmastraat. Er zou wat aan gedaan worden op zeer korte termijn.
Helaas, nu een jaar later, ligt het wegdek er nog net zo bij. Ondanks de toezeggingen.

Daarom bijgaande vragen aan het college gesteld.

Geacht college,

VOORWOORD:

“Sinds enige tijd hebben wij geconstateerd dat het wegdek van de Talmastraat ernstige gebreken vertoont. Afgelopen jaar hebben wij de hoop gehad dat dit in het reguliere onderhoudsschema van de gemeente Assen opgeknapt zou worden. Nu, met het nieuwe winterseizoen voor de deur, moeten wij helaas constateren dat er het afgelopen jaar niets is gebeurd aan het wegdek van de Talmastraat.

Zo zijn wij onze schriftelijke vragen begonnen op 4-1-2012.

Het antwoord wat wij op 24-01-2012 mochten ontvangen luidt op vraag 4: Bent u met ons van mening dat deze situatie niet langer verantwoord is? “Ja, en omdat de situatie niet langer verantwoord is volgt actie op korte termijn” en op vraag 5: Wanneer bent u voornemen herstelwerkzaamheden aan dit wegdek te verrichten? “in de loop van dit jaar (2012) gaat dit deel van de Talmastraat op de schop in een gecombineerd project”

Nu is er inderdaad voor een deel van de Talmastraat de herinrichting begonnen, maar het deel waar de bestrating al slecht was en is en waar onze vragen specifiek over gingen, is nog geen enkele actie ondernomen.

Nu met het nieuwe winterseizoen voor de deur blijven dus onze vragen nog steeds actueel.

Wij hebben de volgende aanvullende vragen op de bestaande vragen van 4-1-2012:

  1. Om welke moverende redenen bent u uw afspraak niet nagekomen?
  2. Heeft u de bewoners in deze buurt ook geïnformeerd dat u uw belofte niet bent nagekomen. Zo, nee wat is hiervan de reden?
  3. Als u spreekt over "op korte termijn" en we wachten al meer dan een jaar op actie, kunt u ons uw definitie geven wat onder korte termijn mag worden verstaan?
  4. Hoe verhoudt deze situatie zich tot uw voornemen "goed en adequaat" met bewoners te communiceren?
  5. Mogen wij van u nu een keiharde toezegging wanneer deze werkzaamheden worden uitgevoerd?