Bijgaand 2 berichten inzake het wethouderschap van GroenLinks Assen.

Gea Smith stopt als wethouder in Assen.

Beste mensen,

Hierbij laat ik u weten dat ik met ingang van 1 februari mijn functie als wethouder neerleg. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het wethouderschap mij niet heeft gebracht wat ik er van verwacht en gehoopt had.

Ik heb de afgelopen maanden gemerkt en vastgesteld dat ik mij meer een volksvertegenwoordiger voel dan een bestuurder. Qua inhoud van de functie had ik mij een andere voorstelling gemaakt van het wethouderschap. De contacten met u heb ik zeer op prijs gesteld, maar het zal u niet zijn ontgaan dat ik in de raadszaal, in het debat met u, worstelde met mijn rol.

Ik kijk met veel voldoening terug op de samenwerking met mijn collega’s in het College van B&W. Ook de vele contacten met ambtenaren en inwoners van onze stad heb ik zeer gewaardeerd en zal ik blijven koesteren.

Ik dank iedereen voor de prettige samenwerking en wens u en de gemeente Assen het allerbeste toe. Ik hoop u ook in de toekomst met regelmaat tegen te komen.

Met vriendelijke groet,

Gea Smith-Bults.

 

Karin Dekker voorgedragen als nieuwe wethouder voor GroenLinks Assen.

Onze wethouder Gea Smith zal haar functie per 1 februari 2019 neerleggen. Het wethouderschap heeft haar niet gebracht wat ze ervan had verwacht. Gea zegt in haar brief aan de gemeenteraad “ik ben meer volksvertegenwoordiger dan bestuurder”. We gaan in Gea een fijne college missen die zich met hart en ziel voor Assen heeft ingezet en we bedanken haar daarvoor. Op een later tijdstip zullen we officieel afscheid van haar nemen.

De fractie heeft samen met het bestuur een nieuwe kandidaat aangetrokken en wij prijzen ons gelukkig mevrouw Karin Dekker aan de gemeenteraad te kunnen voordragen. De collegeleden en de fractievoorzitters hebben inmiddels met haar kennis gemaakt.

Karin Dekker was tot 1 januari 2019 werkzaam als wethouder in de gemeente Leek met Daarvoor was zij werkzaam als directeur bestuurder bij Sinne Kinderopvang in Leeuwarden. Van 2002 tot 2012 bekleedde ze de wethouderspost in de stad Groningen.

Fractie en bestuur GroenLinks Assen