Een ander groepje van GroenLinks heeft gesprekken gevoerd met bewoners om te vragen hoe het leven in de wijk is. We gingen het gesprek aan over verbeterpunten voor de wijk, eventuele ergernissen maar ook wat Lariks mooi maakt. En natuurlijk ging het ook over politiek.

Bewoners gaven aan wel tevreden te zijn met hun buurt en veel woongenot ervaren. Er werd ook gesproken over te weinig speelplaatsen voor kinderen en dat men meer activiteiten wil voor de jeugd. Door gebrek daaraan en het stille uitgaansleven in Assen ervaren de inwoners van Lariks veel overlast van jongeren; deze zijn verveeld en hebben niks te doen. Ook vond een enkele bewoner een mooi onderhouden huis en tuin belangrijk en dat dit her en der wellicht wat te wensen over laat. Al deze feedback nemen we uiteraard mee.

De mensen die we hebben gesproken in Lariks weten dat de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen en ze zeiden dat ze ook wel naar de stembus gaan; hier worden we blij van. We hebben veel leuke en inspirerende gesprekken gevoerd. Tot slot willen we iedereen oproepen om te gaan stemmen voor de gemeenteraad op 14, 15 en 16 maart.