Kadernota Participatiewet. 
Ook hiervoor geldt dat dit een kadernota betreft en geen verordening en/of uitvoeringsbesluit. 
Tegen kaders kan je in principe niet zijn, maar zorgen maken om wel.

Hoe gaan wij zorgen dat er niemand tussen wal en schip valt? Hoe gaan wij zorgen dat mensen gaan participeren(daar is hij weer) in de maatschappij?

Hoe gaan wij zorgen dat mensen in hun kracht komen en blijven?

Hoe gaan wij zorgen dat er een onafhankelijke cliëntondersteuning komt?

Hoe gaan wij zorgen dat organisaties de broodnodige ondersteuning krijgen om te zorgen dat mensen gaan en blijven 
participeren in onze Asser maatschappij? 
Net als bij de WMO-kaders geldt ook voor deze nota dat de praktijk weerbarstiger is dan de theorie op papier.

En hoe gaan wij zorgen dat dat in de verordening goed geregeld gaat worden? 
Goed is het om te lezen dat ook hier de inbreng van de inspraak tot aangepast beleid heeft geleid. 
Weliswaar niet zozeer op papier als wij in de doorstroming naar de verordening. Blij zijn wij dat er veel aandacht gaat komen voor de communicatie. Niet alleen naar de burger, maar ook de samenwerkende organisaties. Wij willen toch echt dat er meer Awerc constructies komen in de 
komende tijd. De stukken in de media stemmen ons niet echt hoopvol over de uitwerking van dit rijksbeleid. Door de samenhang van alle beleidsvelden, werken resultaten uit de ene wet door in de gevolgen van de andere wet. Afgelopen week ook weer; wachtlijsten in de verzorgingstehuizen omdat deze eerst de gevolgen van de wetten en nieuwe bezuinigingen willen afwachten, waardoor 
meer mensen op straat komen te staan en gebruik moeten gaan maken van uitkeringen.  De Trans, een instelling in onze achtertuin, die 100 mensen gaat ontslaan als resultaat van het rijksbeleid dat naar de gemeenten komt.  
Ook voor deze wet geldt dat wij de vinger aan de pols zullen moeten houden, om de gevolgen met z’n allen onder ogen te moeten zien. Maak dus goed gebruik van de middelen die u heeft in bv een participatieraad. Zij zijn de mensen die met hun voelsprieten in de maatschappij hebben en voor ons als ogen en oren kunnen dienen over de uitwerking van verschillende acties die wij gaan uitzetten als resultaat van deze kadernota. 
Wij zullen dus instemmen met deze nota.