Op Internationale Vrouwendag was er een regulieren Raadsvergadering. Ik heb gele rozen uitgedeeld aan de aanwezige raadsleden en enkele belangstellende van de raad om hun hierop attent te maken. Voor mij als GroenLinkser en Zonta Lid is dit een belangrijke dag waaraan ik een internationaal tintje wilde geven door het uitdelen van de gele Zonta Roos. 8 maart, Zonta Rose Day & Internationale Womens Day.

Wij begonnen de vergadering met een schorsing omdat er even een intern overleg moest plaatsvinden ivm de besloten vergadering vooraf aan de normale raadsvergadering. Ik was deze vergadering alleen aanwezig, dus intern overleg was snel gedaan.
Na 10 minuten schorsen begon de vergadering met o.a. het vragen halfuur voor de raad.
Hier werden vragen gesteld nav de hondenpoep problematiek in Marsdijk, Problematiek rondom de Componist en het jongeren centrum The Industry.

Bij de behandeling van de structuurvisie heb ik iedereen weer even op scherp gezet door op te merken dat wij signalen hebben ontvangen over het kazerneterrein. Woningbouw op het kazerneterrein is een grote wens van GroenLinks en niet alleen GroenLinks, een aangezien de signalen voor ons sterk genoeg waren, heb ik het meegenomen bij de bespreking van de structuurvisie.

Commotie alom. Stukken in de krant interviewtje met Bert Bontsema van het Dagblad. Gemeente en Defensie die alle toonaarden ontkennen, maar hoe zit het nu echt……?
Ik het de vraag ook landelijk uitgezet en zal er dus de komende weken de nodige aandacht aan besteden. Wordt vervolgt dus.

Tijdens het opiniërend blok en informerend blok van de raadsvergadering schoof ons plv. raadslid Rob Molijn aan. Het werd zijn “maiden-speech”, tijdens de behandeling van het IBOR.

Na afloop van de vergadering nog even overleg gehad met de SP fractie over het wederom niet op tijd aanwezig zijn van de stukken rondom de WMO voor de raadsvergadering van 22 maart a.s.
Zij bereiden een brief voor aan het college om met klem te vragen deze stukken voor dinsdag 13 maart aan te leveren, zoniet, dan verplaatsen naar de volgende raadsvergadering.
Het gaat over de resterende prestatievelden en vereist toch wel enig leeswerk. Als wij dit weer 2 dagen voor de vergadering ontvangen dan kan je je nauwelijks goed inlezen en de veranderingen goed beoordelen.

Ik ben benieuwd!!!

Laura Punt