Nieuws

Assen op zondag 22 april in actie voor bijen en vlinders!

Op zondag 22 april is het nationale zaaidag. In het hele land worden tuinen en gemeentelijke groenstroken ingezaaid met bloemenmengsels. Hiervan profiteren onder andere bijen en vlinders, omdat het voedselaanbod vergroot wordt. Deze en andere insecten worden sterk bedreigd, onder andere door het gebruik van gifstoffen en het ontbreken van o.a. bloemrijke weilanden, bermen, groenstroken en tuinen.

Lees verder

Assen bedankt!

GroenLinks is sinds 21 maart de derde partij van Assen. Bijna 13% van de stemmen. Van 1 naar 4 zetels. Indrukwekkend.

We danken al onze kiezers en beloven de komende jaren keihard te werken aan een groene en sociale stad.

 

Doe mee en sluit je aan.

 

Asser politici kleuren regenboog zebrapad

Op zaterdag 17 maart kleurden gemeenteraadsleden van alle Asser politieke partijen met stoepkrijt een veelkleurige voetgangersoversteekplaats op het fietspad tegenover de ingang van Vanderveen op het Koopmansplein. Zo zetten zij letterlijk hun ‘handtekening’ onder een symbolische uitdrukking van Assen als regenbooggemeente.

Lees verder

Bram Couperus wint fotowedstrijd Asserbos

Met een ecologsich duurzaam Asserbos als insteek organiseerde GroenLinks afgelopen januari een fotowedstrijd. Als winnaar is uitgeroepen de dertienjarige Bram Couperus, die een prachtige foto van een specht inzond.  

Ook Jetro Kroes, met een foto en gedicht van het Asserbos, en Ria Tromp, die de foto ‘Asserbos Effects’ maakte, vielen in de prijzen.

 

Pagina's